Încearca rețeta de antricot de vita la tigaie

Antricotul de vită este o rețetă simplă și rapidă din carne. Poți pregăti această rețetă folosind carne de vitel, cum ar fi mușchiulețul, vrăbioara sau coastele, inclusiv carnea care este cunoscută sub numele de antricot. Această rețetă este potrivită pentru cei care iubesc carnea și preferă să o savureze într-o formă cât mai naturală, fără sosuri sau alte adaosuri. Dacă vei urma sfaturile de mai jos, vei obține un antricot suculent și fraged. Antricotul de vitel este o opțiune bogată în fier și proteine de calitate. Experții în nutriție recomandă includerea antricotului în dieta săptămânală. Cheia succesului în orice rețetă cu antricot este calitatea și prospețimea cărnii. Atunci când folosiți antricot proaspăt și de calitate, veți obține întotdeauna rezultate suculente și delicioase.

Timpul necesar pentru pregătirea cărnii de vită variază în funcție de preferințele de gătire:

Rare – carnea rămâne roșie în interior și are marginile ușor cărămizii. Medium rare – carnea are centrul ușor roz și este suculentă. Medium – carnea este roz și puțin suculentă. Well done – carnea este complet gătită și are o culoare uniformă cenușie.

Pentru o bucată de carne cu o grosime de aproximativ 2 cm, timpul de gătire la foc mediu ar fi aproximativ următorul:

Rare – 1-2 minute pe fiecare parte. Medium rare – 2-3 minute pe fiecare parte. Medium – 3-4 minute pe fiecare parte. Well done – 4 minute pe fiecare parte.

Ingrediente:

  • 1 antricot de vită de aproximativ 650 de grame
  • 2 linguri de ulei pentru prăjit
  • Sare după gust

Marinadă:

  • 3 linguri de sos de soia
  • 2 linguri de ulei
  • 1/2 cățel de usturoi tocat
  • 1/3 linguriță de piper negru măcinat
  • 3 crenguțe de rozmarin (opțional)
  1. Combinați ingredientele pentru marinadă și ungeți carnea de vită în acest amestec. Lăsați carnea să se marineze timp de cel puțin 4 ore, preferabil într-un vas de sticlă. Dacă aveți mai mult timp la dispoziție, puteți lăsa carnea marinată peste noapte, întorcând-o pe partea cealaltă la jumătatea timpului. Îndepărtați orice urmă de marinadă înainte de a prăji carne.

  2. Încălziți uleiul într-o tigaie la foc mediu, adăugați antricotul și prăjiți-l timp de aproximativ 8 minute pe o parte. Apoi, reduceți focul și continuați să prăjiți antricotul timp de aproximativ 7 minute pe cealaltă parte, CU CAPACUL pus deasupra. După ce timpul a expirat, transferați antricotul pe un tocător și lăsați-l să se odihnească timp de aproximativ 10 minute înainte de a felia carnea. Nu tăiați antricotul când este fierbinte, deoarece sucurile vor curge din el.

Puteți servi acest antricot de vită cu garnitură de piure de cartofi (rădăcinoase), orez sau chiar în combinație cu legume precum sparanghel, broccoli, ardei kapia copt etc.